divendres, 30 de març de 2012

Berbena. VerbenaCastellà: Verbena. Anglès: garden verbena.

NOM CIENTÍFIC: Verbena x hybrida Voss.

DESCRIPCIÓ: És un híbrid procedent del centre i sud d’Amèrica, amb fulles ovalades molt dividides, que produeix gran nombre de flors agrupades en inflorescències terminals que, segons la varietat, poden ser blanques, rosades, roges, morades o blaves. Hi ha varietats amb les tiges erectes de fins 50 cm d’alçada, però la més utilitzada és la varietat amb les tiges postrades, doncs s’empra com a entapissant. També llueixen en tests, penjades en terrasses i balcons des d’on deixaran sentir la fragància de les flors.

ATENCIONS: És poc exigent amb el sòl, a condició de que estiga ben drenat i humit, no massa perquè és sensible als fongs. Una vegada establerta al seu lloc suportarà be certa escassesa d’aigua.  A l’ombra florirà poc, doncs li agrada el ple sol. Resisteix  gelades lleugeres de fins -7o però vol clima temperat.
Dura 3-4 anys però es multiplica amb facilitat per llavor, divisió de mata o esqueix i creix amb rapidesa. Adobar la terra a la primavera afavorirà la floració abundant.

CONSELLS: És convenient podar-la després de la floració per a que la planta rebroti més compacta.


SABIES QUE… El nom del gènere Verbena està relacionat amb el llatí “verbera, -erum” que significa fuet, assot, verga, etc. d’on ve “verbenae, -arum”, que eren els ramellets de plantes sagrades (llorer, olivera, murta, romer, etc.) que duien els sacerdots als sacrificis.
A Europa hi ha la Verbena officinalis amb propietats medicinals i aplicacions rituals i màgiques al món antic i medieval.

Família Verbenaceae 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...