dijous, 1 de març del 2012

A mode de presentació

Les societats humanes han utilitzat les plantes des de temps immemorials i, amb les contínues migracions dels pobles han portat amb ells les costums, les màgies i els secrets de les plantes, per tot arreu, doncs amb els viatgers aventurers viatjaven també plantes i llavors. Algunes trobaven sòl i clima favorable i s'aclimataven be, i ara les tinguem com a nostres. Amb l'evolució de les grans civilitzacions va augmentar el tràfic comercial de derivats vegetals. Però va ser el descobriment pels europeus de l'anomenat Nou Món, amb les conquestes i les exploracions de territoris immensament rics en flora i fauna desconeguda per Europa, el que va revolucionar el món.

Verbena sp. és un híbrid cultivat originari del centre i sud d'Amèrica.
Ara seria difícil imaginar-nos viure sense el cotó, les creïlles, les tomaques, el tabac, la xocolata, la quinina o el panís, per posar, només, alguns exemples. Tots aquests productes, i molts més, van viatjar des d'Amèrica fins a Europa per a quedar-se entre nosaltres.
Però no sols van vindre les espècies comercials que satisfan les necessitats materials, també van vindre espècies per al goig espiritual i estètic com la xicarandana (Jacaranda mimosifolia) o les flors de bell colorit com la dàlia, la begònia o la petúnia. Són nombroses les espècies vegetals d'arreu del món que poblen les nostres ciutats, pobles, jardins i, fins i tot, els tests de casa, que no sobreviurien al nostre territori sense les atencions humanes.
Aquest serà l'objectiu d'aquest blog: mostrar la flora forana per tal de complementar la flora autòctona de Menuda Natura. Aquest serà, doncs, el Jardí de Menuda Natura

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...