dijous, 22 de desembre del 2016

Roser Coluche® meitrainaz


És un roser que fa uns 70-80 cm d’alçada, amb fulles alternes i caduques d’un verd obscur que serveixen de fons a les grans flors dobles però poc fragants, d’uns 7 cm de diàmetre, agrupades, de color vermell brillant, que lluiran amb una abundant floració durant un llarg període de quasi sis mesos, entre maig i octubre.


Aquest roser, criat per Meilland en 2000, té un creixement vigorós i un port dens, el que permet d’utilitzar-lo com arbust aïllat o en grups però també en test per a la terrassa. És un roser molt rústic i resistent al fred però com quasi tots els rosers prefereix una ubicació a ple sol per poder oferir la millor de les floracions. No té cap preferència edàfica, doncs vegeta bé en qualsevol tipus de terreny, a condició d’estar ben drenat. Cal plantar de novembre a març els plançons a arrel nua però durant tot l’any els rosers que ja han arrelat en test. Té una molt bona resistència a les malalties


El nom “Coluche” ret homenatge a Michel Gérard Joseph Colucci, àlies “Coluche”, (1944-1986) criat per sa mare Monette amb el salari que treia d’una floristeria a Paris. Humorista i cineasta, va fundar “els restaurants del cor” que reparteix menjar entre gent sense recursos.

Aquests exemplars del roserar del Dr. López Rosat als Jardins del Reial (Vivers) en València


Pertany al grup  de Roses Floribunda

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...